Заместник-председателят на Съветa за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви в канал си в Telegram, че отлагането на президентските избори в Украйна може да се дължи на факта, че "могат да излязат наяве нови случаи на безобразни кражби и Володимир Зеленски иска да управлява всички средства индивидуално", предаде ТАСС.

"Това е всичко. Маските най-накрая паднаха. Радата отмени президентските избори. В крайна сметка, докато се води война до последния украинец няма избори, има Зеленски. И обратното, изборите за него са безславен край, защото има вероятност:

1. Вероятна появата на конкуренти, което е изключително опасно в условията на провал на "контраофанзивата" с общия брой на жертвите.

2. Ще бъдат разкрити нови случаи на незаконна кражба с кръв.

3. Чуждестранните спонсори ще започнат да слагат яйцата си в различни кошници и ще търсят всички пари, а (той) иска да бъдат разпределени от него.

Оттук и истерията на кокаиновия клоун с отказа да се избере президент на страна 404.

Въпреки това има и добро, без добро. В крайна сметка няма да има нито "президент" в такава "Украйна", нито "Украйна" за такъв "президент", пише Медведев.