Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всичките му твърдения за пълномащабната руска война срещу Украйна, включително възможността за изпращане на западни войски в Украйна, което предизвика критики от страна на редица лидери, са били внимателно обмислени. Макрон коментира изказванията си пред журналисти, видео с коментарът му е публикувано в официалния акаунт на Елисейския дворец в социалната мрежа X.

В четвъртък, 29 февруари, Еманюел Макрон настоя, че всяка негова дума по отношение на Украйна е "претеглена" и "премерена" след забележките му относно потенциалното изпращане на сухопътни войски в страната, които му донесоха отпор от основните му съюзници и язвителен коментар от страна на Владимир Путин.

"Това са достатъчно сериозни теми. Всяка дума, която казвам по този въпрос, е претеглена, обмислена и премерена", заяви той при откриването на Олимпийското село в Париж в Сен Дени, пише френската BFM TV.

Той обаче отказа да прави каквито и да било "геополитически коментари" в този контекст, като заяви, че това "не е мястото" и че "спортът трябва да дава възможност за единство и помирение".