Министерството на вътрешните работи издаде международна заповед за Люпчо Палевски, заподозрения за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски от Велес, които разтърсиха югозападната ни съседка, съобщава електронното издание на скопския вестник "Вечер“.

В заповедта е уточнено, че Люпчо Палевски е роден на 12.12.1964 г. в Скопие и се издирва с международна заповед за разследване на престъпленията "отвличане“ и "убийство“ съгласно заповед XV KO № 3047/23, издадена от Основна прокуратура в Скопие.

Източници на македонската редакция на Deutsche Welle, които участват в разследването на случая, разкриват, че следите на основния заподозрян се губят в Сърбия. Към момента местонахождението му остава неизвестно.

Досега тримата задържани като заподозрени за отвличането и убийството на Ваня Гьорчевска са негови близки съратници в политическа партия "Десна“, в офисите на която също са били извършени обиски. Петият замесен по случая не е арестуван, но е бил задържан за разпит в полицейското управление.

Според министъра на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски Палевски е напуснал Северна Македония на 30 ноември с автомобил, придружен от адвоката си и се е отправил към Белград, а на следващия ден - за България.

Българското МВР на свой ред увери, че няма данни лицето да се намира на територията на страната ни.