Президентът на Венецуела Николас Мадуро нарече турския си колега Реджеп Тайип Ердоган " голям брат" на страната си, предава "Анадолската агенция“. Мадуро заяви това на среща с турска делегация, водена от министъра на търговията Мехмет Мус, в Каракас.

Като част от разговорите беше подписан и меморандум за разбирателство между Съвета за външноикономически отношения (DEIK) на Турция и Международния център за индустриални инвестиции (CIIP) на Боливарската република.

Мадуро заяви, че разговорите с турския министър на търговията Мехмет Мус са били изключително продуктивни.

Венецуелският лидер подчерта и значението на дейността на турската авиокомпания Türk Hava Yolları (THY) за развитието на връзките между двете страни.

"Винаги се радваме да видим напредъка на Турция. Днес (между Турция и Венецуела) има 7 полета на седмица. Тези полети свързват Истанбул и със страните от Южна Америка“, отбеляза той.

Мадуро нарече турския президент Реджеп Тайип Ердоган "голям брат" на Венецуела.

"Турският народ трябва да знае, че ние много обичаме Ердоган, защото той е добронамерен човек и има голямо сърце. Ердоган винаги е подкрепял Венецуела в най-трудните години. Той протегна ръка на любов и състрадание към страната ни. Предавам своите поздрави на турския народ и Ердоган“, заяви Мадуро.

Той също изрази благодарност към Турция за инвестициите във венецуелската икономика.