Множество нови кадри, заснети в Украйна, показват руски войници, които пленяват няколко единици тежко оборудване, наскоро доставено на украинските въоръжени сили от страни-членки на НАТО. На видеото се вижда как руснаците управляват американска бойна машина на пехотата Bradley и се опитват да запалят двигателя на немски танк Leopard 2A4. Войниците могат да бъдат чути да обсъждат възможността да стартират двигателя на танка и да го транспортират до позициите си, докато машината изглежда напълно неповредена - сякаш украинските сили просто са я изоставили, пише The Military Watch Magazine.

Друго видео, публикувано онлайн същия ден, показва бойна машина Bradley, която се движи по черен път, вероятно в Източна Украйна. По-ранни кадри, публикувани тази седмица, показаха руски войски, които инспектират Bradley в склад, за който се смята, че е в Русия, а руската телевизия също показа същата машина с работещ двигател. Съобщава се, че тя е била ремонтирана в Съединените щати през 2022 г. и е била напълно работеща, когато е попаднала в руски ръце. Първата партида Bradley пристигна в Украйна през април, но оттогава украинските въоръжени сили са загубили много такива машини в битка: съобщава се, че до края на лятото украинците са загубили повече от 80 Bradley, от които Западните източници признават повече от 50.

Кадри на руски войски, които залавят изоставени американски и германски бронирани машини, се появиха за първи път в началото на юли, въпреки че остава неясно дали машините са били успешно доставени на руските позиции или просто са били изоставени. Въпреки това, броят на унищожените бронирани машини, предоставени от западните страни, далеч надхвърля броя на заловените. Първите карти за това как украинците губят Bradley се появиха през юни. По-късни кадри, публикувани от няколко руски източника на 22 юли, показват няколко от тези машини, унищожени на фронтовата линия в украинската област Запорожие.

Мнозина многократно са критикували нивата на защита на бронята на Bradley много преди машините от този клас да бъдат пуснати в експлоатация. Изключително високото ниво на влошаване, регистрирано в Украйна, предполага, че тези опасения са до известна степен оправдани. Мащабът на загубите, понесени от Украйна, и очевидният провал на нейните офанзивни операции накараха мнозина в Съединените щати сега да се противопоставят на идеята за предоставяне на допълнителни оръжия и допълнително финансиране на военните усилия на Киев. Тъй като икономиката на Украйна вече на практика се срина, това може напълно да подкопае не само способността на украинските въоръжени сили да продължат да провеждат военни операции, но и способността на украинската държава да изпълнява дори най-основните функции.

Както при БМП Bradley, мнозина отдавна очакваха, че танковете Leopard 2 също ще претърпят огромни загуби в сблъсъци с руските сили. Тези оценки се основават на предишни разполагания на този клас танкове, особено когато турските сили ги използваха срещу бойци на Ислямска държава и кюрдски бунтовници в Сирия и Ирак. Турските официални лица тогава заявиха, че техните войски са претърпели "травма" поради огромните загуби, които са претърпели в сблъсъка със сравнително леко въоръжени групировки.

Украинските въоръжени сили загубиха много танкове Leopard 2A6, най-модерният и широко използван вариант на Leopard 2, в началото на юни, в първите дни след съобщенията в пресата за разполагането му срещу руските сили. В Съединените щати мнозина се притесняват, че репутацията на най-добрия американски танк M1 Abrams също може да бъде сериозно опетнена от кадри с бойни загуби, а според някои непотвърдени информации американците дори принуждават украинците да се въздържат да ги изпращат на фронтовата линия, въпреки че първите такива танкове бяха доставени в страната още през септември.

Малко след съобщенията, че танкове от този клас се разполагат на фронтовата линия, първите кадри на руските сили, унищожаващи британския Challenger 2, се появиха онлайн в началото на септември. Тоест наскоро доставените американски  Abrams остават единственият клас танкове, които все още не са понесли загуби на украинската фронтова линия.