Руските войски продължават да водят бойни действия по отразяването на настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Южния фронт, съобщават от Министерството на отбраната на РФ, като отбелязват, че Николаевското и Андреевското тактически направления всички атаки на украинската армия са успешно отблъснати.

В резултат на ударите на руските въздушно-космически сили по части на 24-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в района на село Давидов брод, Херсонска област, са унищожени до 60 бойци и седем единици военни оборудване на противника, отбелязват още от ведомството.

Министерството отбелязва, че "с превъзходящи танкови части в Золотая балка, Александровка противникът успя да се вклини в дълбините на нашата отбрана. Подразделения на руските войски са заели предварително подготвен отбранителен рубеж и продължават да нанасят масирани огневи поражения на противника. Загубите на украинските бойци в района възлизат на около 130 души личен състав и 23 единици военна техника“