Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са се опитали да пробият отбраната на руските войски и са се вклинили в нея в района на Херсон, но подразделенията на руските войски напълно са възстановили фронтовата линия на отбраната по цялото направление. Това заяви в четвъртък официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"В района на село Суханово, Херсонска област, противникът успя да се вклини в отбраната на руските части. Поради въвеждането в бой на танков резерв от руското командване, както и действията от засада, врагът претърпя значително поражение, в резултат на което украинските части избягаха безредно“, заяви той.

Освен това, отбеляза Конашенков, ВСУ са се опитали да пробият отбраната на руските войски в посока на селищата Нова Каменка и Червони Яр, използвайки до три батальона, включително танков батальон, на тесен участък. Обстановката по предната линия на отбрана е напълно възстановена, добави представителят на руското военно ведомство.