Президентът на Беларус Александър Лукашенко обсъди двустранния дневен ред с президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян в продължение на два часа, съобщи РИА Новости, като се позова на съобщение на кабинета на Лукашенко.

"Настоящата среща на държавните глави се проведе в личната резиденция на президента на Обединените арабски емирства. Разговорите продължиха около два часа. "Домашен, семеен формат", така определи разговорите поканената страна. "По време на преговорите Александър Лукашенко и Мохамед бин Зайед ал Нахаян обсъдиха въпроси от богат двустранен дневен ред", се посочва в съобщението.

Още през февруари, по време на предишната среща, държавните глави се договориха за задълбочаване на сътрудничеството в редица области. 

"Беларус и Обединените арабски емирства стартираха важни проекти, днес лидерите на двете страни синхронизираха часовниците за напредъка на тяхното изпълнение. Миналата година Обединените арабски емирства заеха трето място по отношение на общия обем на инвестициите, направени в беларуската икономика. Между страните се разви високо ниво на политически диалог, което се потвърждава и от интензивността на контактите на най-високо ниво“, се допълва в изявлението.