Най-малко трима души са загинали в Германия заради влошените метеорологични условия, съобщава изданието Focus.

Уточнява се, че една от жертвите е загинала при инцидент с училищен автобус в източната провинция Саксония. Катастрофата е станала в Рудните планини. Загинало е дете. Други двама възрастни, включително шофьорът на превозното средство, са тежко ранени. Десет ученици са откарани в болница.

Друга катастрофа е станала на магистралата по пътя за Мюнхен и е довела до смъртта на водач и пътник от лек автомобил, който се е ударил в камион заради хлъзгавия път.

Междувременно международното летище в Мюнхен, което спря работа на 2 декември поради обилен снеговалеж, възобнови излитането и приемането на самолети, съобщава изданието. През предходните дни се стигна до отмяна или забавяне на 760 полета заради тежките зимни условия.

По-рано през деня бе съобщено, че лошото време е предизвикало хаос в железопътния транспорт в страната. Представители на обществени организации изразиха мнение, че липсата на инвестиции и "силните спестявания“ в железопътния транспорт са виновни за колапса на германските железници.