Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен отмени посещението си в Черна гора, планирано за днес, съобщи самата тя в профила си в социалната мрежа "Туитър“.

"За съжаление, поради лошото време тази сутрин, трябваше да отложа посещението си в Черна гора. Ще го пренасрочим. Очаквам с нетърпение да посетя вашата красива страна отново в близко бъдеще", написа политикът.

Медиите в Сърбия и Черна гора съобщиха по-рано, излитането на самолета на председателя на ЕК от Белград за Подгорица бе отлагано няколко пъти. Като официална причина бе посочена гъста мъгла на белградското летище "Никола Тесла“.

Както съобщи пресслужбата на летището в Белград , "всички полети, които бяха планирани сутринта от "Никола Тесла“, бяха изпълнени, с изключение на самолета до Хургада". Летището потвърждава, че сутринта е имало лека мъгла на пистата, но властите на въздушното пристанище не могат да потвърдят, че това е причинило забавянето на излитането и пристигането на самолетите. Летище "Никола Тесла“ е постоянно отворено за въздушен трафик“, се казва в изявлението.