Лос в Аляска влезе в киносалон и изяде всичките пуканки там, пише UPI. Животното обаче не успя да остане незабелязано - то попадна на камерите за наблюдение.

Както разказват от киносалона, лосът се скитал във фоайето и започнал да рови из боклука в търсене на храна. След това вниманието на животното било привлечено към щанда, където имало пуканки. Миг по-късно лосът изял цялата готова продукция, докато изненаданият персонал и посетителите заснемаха случката на телефоните си.

Работниците в киното, след като приключили със снимките, започнали да удрят по стените, за да принудят лоса да се върне в гората. Преди да избяга, натрапникът открил пликче от Макдоналдс с неизядена храна.

Ник Фаулър, биолог по дивата природа от Департамента за риба и дива природа на Аляска, отбелязва, че лосовете обикновено се хранят с клонки, листа и други растителни материали.

"Не знам дали фаст фуда е добър за лосове или не. Въпреки това мога да кажа с увереност, че не е в естествената му диета “, добави специалистът.

Наскоро в Аляска друг лос посети болница "без записан час“.