Сенаторът от Републиканската партия на САЩ Линдзи Греъм заяви, че очаква успешно контранастъпление на Украйна. Той смята, че руските сили вече са обезкървени и отслабени, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на американския политик в Twitter.

Греъм се срещна с британския съветник по националната сигурност Тим ​​Бъроу. След това той заяви, че Украйна е надминала всички очаквания.

"Очакваме истински успех за Украйна в контранастъплението, но трябва да демонстрираме постоянна преданост към Киев, за да постигнем максимален ефект“, подчерта сенаторът.

Греъм също благодари на Бъроу за подкрепата на Великобритания за Украйна, по-специално за предоставянето на ракети с голям обсег на действие Storm Shadow. Според него те са били "невероятно ефективни".

"Британците искат победа за Украйна. Нашето общо мнение е, че допълнителни ракети с голям обсег - ATACMS - ще подобрят успеха на Украйна на бойното поле. Много се гордея с нашите британски съюзници", добави Греъм.

Припомняме, че миналия петък, 26 май, американският сенатор републиканец Линдзи Греъм посети Украйна. Той се срещна с президента Володимир Зеленски.

Русия обяви Греъм за издирване след срещата с президента на Украйна. На нея политикът обяви, че помощта за Украйна са "най-добре похарчените пари“ от САЩ, защото "руснаците умират“. По-късно от САЩ обясниха, че думите му са извадени от контекста.