Специалният пратеник на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак е на посещение в Прищина, където ще се срещне с премиера на Косово Албин Курти, предаде кореспондент на Македонска информативна агенција (МИА).

Информацията бе публикувана от пресслужбата на правителството на Косово, която съобщи, че Курти ще се срещне с Лайчак в кабинета му в сутрешните часове на деня.

Лайчак бе в понеделник в Белград, където се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич, с когото, както той информира, е обсъдил диалога за нормализиране на отношенията с Косово.

"В Белград обсъдихме пътя към нормализацията като продължение на дебата за диалога (между Белград и Прищина) с президента Александър Вучич. Обсъдихме и текущи въпроси, като връщането на косовските сърби в институциите, директивата за електричеството и изчезналите лица (от войната 1998-1999 г.), написа Лайчак в своя профил в социалната мрежа "Туитър“.

Същите теми се очаква да бъдат обсъдени и на срещата на Лайчак с Курти, като се предполага, че една от целите на посещението му в Белград и Прищина е да подготви нова среща на най-високо ниво между премиера Курти и президента Вучич.