Президентът на Руската федерация Владимир Путин има само един вариант във войната  срещу Украйна - поражение, но той не иска да приеме това. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за американското национално обществено радио NPR.

"Когато гледам бойното поле и ситуацията сега, не мисля, че Путин има много възможности. Всъщност мисля, че той има само една възможност, но не иска да я приеме. А този вариант означава загуба на войната. Сложността и трагизмът на този момент е, че той не иска да се изправи пред истината и да търси изход. Вместо това той хвърля все повече и повече ресурси в битката и, най-важното, човешки ресурси, опитвайки се да спечели на всяка цена. Това обаче няма да се случи. Той няма да спечели“, увери ръководителят на украинската дипломация.

Според него победа за Украйна ще означава възстановяването на нейната териториална цялост в международно признати граници.

Министърът отбеляза още, че украинците ще се бият с руснаците.

"Зависи от правителството на САЩ и други партньори на Украйна колко дълго ще ни подкрепят. Но ние направихме своя избор, взехме решение. Ще се борим с нашественика, докато можем да дишаме“, подчерта Кулеба.