Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба смята, че в Европейския съюз има консенсус за членството на Украйна в блока, предаде Украинская правда.

Кулеба е заявил на пресконференция след неформалната среща на ръководителите на външните работи на държавите от Европейския съюз в Киев, че "членството на Украйна е само въпрос на време“.

"Всички сме решени да вървим напред с максимална скорост, като вземем предвид всички реформи, които Украйна проведе, провежда и ще провежда“, е заявил министърът.

"Ще изпълним всичките седем основни препоръки на Европейската комисия за започване на преговори за членство. Очакваме те да бъдат оценени честно, прозрачно, без допълнителни условия. И атмосферата показва, че имаме консенсус по този въпрос", е добавил Кулеба.

Вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина е заявил по-рано, че в ЕС  има общ консенсус  относно започването на преговори за присъединяване между Украйна и Европейския съюз, но приемането на окончателно решение ще бъде предшествано от много условия.