Украинският град Кривой Рог се изпълни с дим след авария в местния коксохимически завод, съобщи украинското издание "Страна" в Telegram.

"В Кривой Рог се издига силен дим от територията на коксохимически завод, градът е изпълнен със смог и неприятна миризма“, се отбелязва в материала.

Изданието, позовавайки се на изявление на компанията "Арселор Митал“, която притежава коксохимическия завод, уточнява, че това се дължи на прекъсване на електрозахранването.

Инцидентът е станал около 5:00 часа сутринта.

 "Имаше внезапно изключване на редица производствени мощности от външната енергийна система. Работниците бяха принудени да прибегнат до редица кризисни технологични действия, за да запазят производственото оборудване, по-специално оборудването за производство на кокс, и да гарантират безопасността на работниците“, обясняват от компанията.

"Арселор Митал Кривой Рог“ е металургичен завод, най-голямото минно-металургично предприятие в Украйна, разположено в град Кривой Рог, Днепропетровска област. Предприятието включва коксохимическо производство, минно-обогатително производство, подземен добив на руди и металургично производство. Работи като част от международната корпорация Арселор Митал, най-големият чуждестранен инвеститор в страната.

Капацитетът на предприятието е проектиран за годишно производство на повече от шест милиона тона стомана, повече от пет милиона тона прокат и повече от 5,5 милиона тона чугун.