Най-голямата крипто борса в света Binance обяви, че води преговори с няколко платформи за продажба на руския си бизнес и търси нов купувач, който да замени CommEX, която обяви намерението си да прекрати дейността си, предаде Forbes Russia, позовавайки се на изявление на крипто борсата.

От Binance са обяснили, че CommEX, който обяви намерението си да прекрати дейността си, няма начин да изпълни задълженията си по споразумението, сключено през септември 2023 г.

От Binance са заявили, че са наясно с намерението на CommEX да прекрати дейността си. От крипто борсата са подчертали, че това решение на CommEX не засяга нейните задължения към руските потребители, техните цифрови активи остават в безопасност.

"Нашето решение да излезем от руския пазар остава непроменено и в момента сме в преговори с няколко доставчици на услуги относно продажбата на нашия руски бизнес. Планираме окончателно да затворим всички обменни услуги и бизнес операции на Binance в Русия, като полагаме всички усилия да осигурим безпроблемно преживяване за потребителите по време на този преход", се посочва в изявлението на Binance.

На 25 март CommEX обяви намерението си да прекрати работата си. Платформата започва постепенно да завършва операции, ще забрани регистрацията на нови потребители и прехвърлянето на активи от Binance.

CommEX планира да прекрати работата си от 10 май.