Района на Симферопол и град Алуща в Крим бяха подложени на украински ракетен обстрел тази нощ, пише УНИАН.

Според губернатора на региона Сергей Аксенов ударът е довел до смъртта на двама "случайни минувачи“. Той също така заяви, че в района на Алуща "са регистрирани удари в празен търговски обект“.

Руската федерация също така заявява, че три ракети ATACMS са били свалени над Крим. Освен това военноморската авиация е унищожила три безпилотни украински катера в Черно море.

В същото време украинските Telegram канали пишат, че целта на атаката край Алуща е бил комуникационен център в една от руските военни части в региона.

Така през нощта партизаните от АТЕШ съобщиха, че в Алуща е ударен комуникационният център в село Солнечногорское. Тази част е важна точка за комуникация и контрол на руснаците в Крим.

"Изглежда, че е имало значителни щети на оборудването и много окупанти са били убити. Също така е възможно контролният център да е бил разрушен“, се казва в съобщението.

По-късно каналът "Кримский ветер“ написа за пожар във военната част на ФСБ в село Семидворие, разположено в същата посока от Алуща като Солнечногорское.

Също сутринта "Кримский ветер“ съобщи, че най-малко 6 балистични ракети ATACMS са поразили комуникационния център на радиолокационните сили и противовъздушна отбрана на Руската федерация.

"На това място има радиоантена на космическа наблюдателна станция и няколко сгради на съоръжението, където в този момент са били разположени високопоставени военнослужещи от руските въоръжени сили. Най-важното е, че това са систематични атаки срещу радарите и силите за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили в Крим“, се отбелязва в съобщението.