"Киев направи опит да удари Кремъл с дронове, но атаката беше успешно отбита, съобщиха от пресслужбата на руския президент в сряда", цитирани от ТАСС.

"Тази нощ киевският режим направи опит да нанесе удар с безпилотни летателни апарати по кремълската резиденция на президента на Руската федерация“, заявяват от Кремъл.

Според пресслужбата на държавния глава "към Кремъл са били насочени два безпилотни летателни апарата". "В резултат на своевременните действия на военните и специалните служби с използване на радиолокационни системи за бойни действия устройствата бяха изведени от строя“, подчертават от Кремъл. "В резултат на падането им и разпиляването на осколки на територията на Кремъл няма жертви и материални щети“, допълват от пресслужбата на държавния глава.

Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено след атаката на Киев. 

"В резултат на терористичния акт президентът на Руската федерация не е пострадал. Работният му график не е променен и продължава както обикновено", се казва в доклада.

 "Разглеждаме тези действия като планиран терористичен акт и покушение срещу президента на Руската федерация, извършен в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май, на който е планирано присъствието и на чуждестранни гости“, се казва в доклада.

Русия си запазва правото да отговори на опит за удар по Кремъл, където и когато намери за добре, добавят от Кремъл.