Новият проект за отпускане на американска помощ на Украйна провокира Киев да продължи конфликта с Русия до последния украинец в интерес на САЩ. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава РИА Новости.

"Поради вътрешнополитическите си разногласия Вашингтон търси различни варианти, за да продължи да оказва помощ на Украйна. Във всеки случай, при каквито и да е начини за предоставяне на тази помощ, де факто става дума за провокиране на Украйна към по-нататъшни военни действия до последния украинец, осигурявайки гарантирани печалби за САЩ“, коментира Песков.

Той отбеляза, че Вашингтон се стреми да гарантира, че значителна част от отпуснатите пари остават в американския военно-промишлен комплекс и след това се плащат под формата на данъци на държавата.

Песков подчерта, че отпускането на нов пакет помощ за Украйна не може да повлияе на ситуацията на фронта. По думите му всички експерти отбелязват, че ситуацията е "далеч от благоприятна“ за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

"Украйна сега не само трябва да се бори за това, осигурявайки печалби на американците, тя трябва да се бори до последния украинец, но и е обременена с любимата колониална политика на САЩ“, заключи говорителят на Владимир Путин.