Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски предложи поста си на лидера на опозицията Християн Мицковски, ако е готов да подкрепи вписването на българите като уставен народ в Конституцията на страната, предава скопският телевизионен канал "Телма“.

"Аз съм подписал предложението за конституционни промени. Ако някой от ВМРО-ДПМНЕ иска да има тази чест, с радост ще му отстъпя“, заяви Ковачевски.

Премиерът смята, че промените в конституцията трябва да бъдат одобрени утре и незабавно да се проведат парламентарни избори. На днешния брифинг Ковачевски отбеляза още, че според него гласуването на конституционните промени за включването на българите като малцинство в Конституцията трябва да бъде незабавно, а не с отложено действие.

Той отбеляза още, че няма нищо против СДСМ да отстъпи половината от министерските постове на ВМРО-ДПМНЕ за влизането им в правителството, всичко това с цел съвместно вземане на решение за конституционни промени и продължаване на пътя към европейска интеграция на страната.