В рамките на събитие, посветено на представянето на американските инвестиции в Северна Македония, министър-председателят на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски увери, че ще направи всичко, за да гарантира, че гражданите на страната ще имат стандарта, на който са се радвали в годините на съществуването на Югославия, съобщава скопският "Фокус“.

"Нашата страна произхожда от бившата югославска федерация. Тогава имахме по-добър стандарт и от Словакия, и от Чехия, и от Румъния, и от Полша, и от България, и от всички страни, които станаха членки на Европейския съюз впоследствие. Ще взема и ръководя всички необходими решения, които ще гарантират, че гражданите на Северна Македония отново ще имат по-висок стандарт на живот от гражданите на онези държави, от които в миналото сме имали по-висок стандарт, защото македонците го заслужават. По този път разчитам и на подкрепата на нашите стратегически партньори, преди всичко САЩ и страните членки на Европейския съюз“, заключи Ковачевски.

Премиерът на Северна Македония обсъди американските инвестиции в страната заедно с американския сенатор Мърфи, който е на посещение в страната и с когото Ковачевски се срещна във Вашингтон преди няколко седмици.

Ковачевски заяви още, че благодарение на подкрепата на приятели като САЩ, Северна Македония е страна с подобрена икономическа ситуация и сигурност.