Членове на специалната косовска полиция (ROSU) са открили стрелба на Бистришкия мост на главния път Косовска Митровица-Лепосавич срещу превозно средство, в което са пътували двама сърби. Инцидентът е станал около 11:30 часа местно време (12:30 часа българско време). Това поясни директорът на Службата за Косово и Метохия към сръбския парламент Петър Петкович, предава Радио-телевизија Србије (РТС).

По данни на официален Белград при инцидента е пострадал един човек, чиято самоличност не се разкрива. Става въпрос за шофьора на превозното средство, представен с инициалите М.Д. Той е получил огнестрелна рана в областта на гърдите и е транспортиран по спешност в болница в Кралево.

Другият мъж, пътувал в колата, се е разминал без наранявания. "Цялата кола е надупчена“, уточнява РТС.

"Членове на специалните части на (премиера на Косово Албин) Курти стреляха по сръбско превозно средство... само защото сърбите не искаха да позволят да бъдат тормозени от полицията без никакво основание и причина. Специалните сили на Курти нямат нищо за правена в северната част на Косово и Метохия, както и в този пункт, който беше незаконно и издигнат и от който сръбският народ, който минава, е тормозен всеки ден“, коментира Петкович.

"Очевидно е, че Курти не се колебае да остави сръбската кръв да тече и това е единствената цел на неговите ескадрили в северната част на Косово и Метохия“, допълни той.