В Косово полицията арестува сърбин от Косовска Митровица, а гражданите  отново са на улицата, съобщава Kosovo Online.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля потвърди, че един човек е арестуван, заявявайки, че се предполага, че това е лидерът на Гражданска защита, но и организаторът на атаката срещу КФОР в Звечан.

Министърът подчертава, че това лице е "основният организатор на нападението срещу силите на КФОР и косовската полиция в Звечан".

Свечля твърди, че при ареста са били нападнати членове на косовската полиция, а трима са били леко ранени.

"Както постоянно подчертавам, времето на престъпните банди в северната част на страната ни отмина. Всички лица или престъпни групи, които са нарушили сигурността и конституционния ред на Република Косово, ще бъдат изправени пред правосъдието. Републиката няма да се оттегли“, предупреди Свечля.

Граждани отново се събират в центъра на града, а на моста на река Ибър има няколко бронирани машини на специалните части на косовската полиция.

Наскоро в Звечан имаше сблъсъци, при които бяха ранени над 50 сърби, както и членове на КФОР. Косовските сърби бойкотираха изборите и не признават албанските кметове за легитимни. Сърбите настояват окончателно да се сформира Общността на сръбските общини и косовските специалисти да се изтеглят от териториите на север от река Ибър.