Руската групировка в хода на "специалната военна операция“ в Украйна не се стреми към високи темпове на настъпление, а методично "смила“ противника. Това заяви във вторник в интервю за журналисти командващият на Обединената групировка на руските сили в Украйна армейски генерал Сергей Суровикин, предава ТАСС.

"Ние имаме друга стратегия. Върховният главнокомандващ вече говори за това. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, защитаваме всеки войник и методично "смиламе“ настъпващия противник“, обясни той.

Според него "това не само минимизира нашите собствени загуби, но и значително намалява броя на жертвите сред мирното население“.

"В момента Обединената групировка войски предприема мерки за натрупване на бойния и числения състав на съединенията и войсковите части, създаване на допълнителни резерви, оборудване на отбранителни рубежи и позиции по цялата линия на съприкосновение. Продължават ударите с високоточно оръжие по военни обекти и инфраструктура, която влияе върху боеспособността на украинските войски", заяви още Суровикин.