Командирът на Ислямския революционен гвардейски корпус (КСИР) бригаден генерал Хосейн Салами предупреди европейците, че ще трябва да "понесат последствията", след като ЕП прие резолюция, признаваща КСИР за "терористична организация", съобщава агенция Tasnim.

Салами посъветва европейските държави да не повтарят минали грешки. "Европа не се е поучила от миналите си грешки и смята, че с подобни изявления може да подкопае КСИР, надарен с вяра, сила и решителност", коментира той.

Командирът на КСИР подчерта, че Европа дължи сигурността си на корпуса. "Без КСИР тероризмът можеше да обхване цяла Европа, но европейците и американците са свикнали да заменят палача с мъченик, а потисника с потиснат", добави той.

По-рано стана известно, че Иран, в отговор на включването на Ислямския революционен гвардейски корпус гвардейския корпус в списъка на терористичните организации на ЕС, ще признае армиите на страните от ЕС и други структури като терористични организации.

На 19 януари ЕП одобри резолюция, призоваваща ръководството на ЕС да включи КСИР в списъка на терористичните организации. Иранският външен министър определи тези намерения като"изстрел на Европа в крака й".