Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова армията на страната да засили подготовката си за война "в съответствие с изискванията на настоящата ситуация" на военно учение в сряда, което включваше симулация на нападение и превземане на южнокорейски граничен пункт, съобщава Bloomberg.

Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) обясни необходимостта от обучение за атаки срещу гранични контролно-пропускателни пунктове, за да се противодейства на "постоянни заплахи от враговете“.

Както беше съобщено от официалната Корейска централна новинарска агенция, Ким Чен Ун призова военните да "се впуснат в нов разцвет на интензификация на подготовката за война в съответствие с изискванията на настоящата ситуация“.

Той също така "даде инструкции за по-задълбочени практически и реалистични упражнения, за да се гарантира увереност в победата на бойното поле".

Отбелязва се, че подобна военна дейност в "главната оперативна тренировъчна база в западната част“ се случва на фона на годишното американско-южнокорейско учение, наречено "Щит на свободата“, което започна в понеделник.

Бяха публикувани и снимки на Родонг Синмун от учения на Северна Корея, показващи войски и хеликоптери, трениращи за превземане на пост, подобен на този, който Южна Корея има от своята страна на границата.