Украинското правителство разкритикува изненадващото посещение на руския президент Владимир Путин в неделя в анексирания от Русия град Мариупол в Източна Украйна, предава CNN.

От Министерството на отбраната на Украйна заявиха, че отива на Путин да да посещава Мариупол под прикритието на тъмнината.

"Както подобава на крадец, (Путин) посети украинския Мариупол под прикритието на нощта“, написаха от ведомството в Twitter.

"Първо, по-безопасно е. Освен това тъмнината му позволява да подчертае това, което иска да покаже, и пази града, неговата напълно унищожена армия и малкото му оцелели жители далеч от любопитни очи“, се добавя в него.

Отделно, Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, критикува "цинизма“ и "липсата на разкаяние“, показани от посещението на Путин.

"Престъпникът винаги се връща на местопрестъплението“, заяви Подоляк в Twitter, добавяйки, че "убиецът на хиляди семейства в Мариупол дойде да се полюбува на руините на града и гробовете. Цинизъм и липса на разкаяние."

Кремъл подчерта изненадващия характер на посещението на Путин в Мариупол през нощта, като говорител твърди, че части от посещението са били "спонтанни“.