Кевин Спейси отрича нови обвинения в "неподходящо сексуално поведение", докато участва в документален филм на Channel 4, който ще излезе следващата седмица, пише Sky News.

В документален филм, озаглавен Spacey Unmasked (Спейси без маска) ще бъдат представени нови обвинения срещу актьора.

В интервю с журналиста Дан Утън, публикувано в X, двукратният носител на "Оскар" заявява, че "повече няма да бъде безмълвен".

Миналата година Спейси беше признат за невинен от съдебно жури за девет сексуални престъпления, за които четирима мъже твърдят, че са извършени в периода 2001-2013 г., след съдебен процес в Лондон.

През октомври 2022 г. той спечели и гражданско дело в САЩ, след като беше обвинен в "нежелано сексуално посегателство" на парти през 1986 г.

В документалния филм на Channel 4, озаглавен Spacey Unmasked, се твърди, че ще бъдат включени свидетелски показания на мъже "относно събития, които според тях са се случили между 1976 и 2013 г. и са свързани с това, което те описват като нежелано сексуално поведение" от страна на Спейси, според имейл, показан по време на интервюто.

Двусерийната поредица, продуцирана от Roast Beef Productions, ще бъде излъчена в понеделник (6 май) и вторник (7 май) следващата седмица.

"Поемам пълна отговорност за поведението и действията си в миналото, но не мога и няма да поема отговорност или да се извиня на когото и да било, който си е измислил неща за мен или е преувеличил истории за мен", заявява 64-годишният американски актьор.