Американец, който се кандидатира за междинните избори за Конгреса на САЩ, очевидно смята, че най-добрият начин да покаже подкрепа за легализирането на проституцията е да пусне секс запис, пише списание The Cut.

Да наистина. Човекът е Майк Иткис, самоопределящ се като либерал независим кандидат в 12-ти окръг на Ню Йорк срещу настоящия представител Джери Надлър. Иткис е аутсайдер в надпреварата, който беше сравнително неизвестен до тази седмица, когато новината за неговото порно видео, Bucket List Bonanza, с участието на професионалната звезда от филми за възрастни Никол Сейдж, стана "вирусна“.

Съобщава се, че видеото първоначално е пуснато в Pornhub през юли и е заснето в две отделни части – една през юли 2021 г. и една през октомври 2021 г. Всичко това е част от "сексуално-положителния подход“ на Иткис. Според кандидата той просто е трябвало да пусне секс запис, който той нарече "тема за разговор“ в интервю за City and State. Как иначе той, експерт по кибер операции, би могъл да прояви солидарност със секс работниците? "Ако просто говоря за това, то няма да демонстрира моя ангажимент към проблема“, отбеляза той пред изданието. "И фактът, че наистина го направих, беше огромно учебно изживяване и всъщност повлия на елементи в моята платформа“. Какво има на неговата "секс позитивна“ платформа, питате вие? Е, според неговия сайт, не много. Иткис заявява, че се противопоставя на "консервативната идея, че сексът трябва да се случва само между мъж и жена, които са женени един за друг“, и подкрепя "правото да НЕ ставаш родител в случай на бременност“.

Всичко това изглежда разумно - докато стигнете до раздела "Права на аборт за жените“. Там кампанията му преминава от сексуално либерална към освобождаване на мъжете от плащането на издръжка за деца: "От мъжете не трябва да се изисква да издържат биологични деца без предварително споразумение“, гласи единствената точка под "Права на аборт за жените“. Това изглежда е същината на неговите вярвания в полза на избора. Както се съобщава от Business Insider, Иткис разшири това убеждение на своята страница в Pornhub, като написа: "Ако една жена трябва да има избор дали да стане родител или не в резултат на непланирана сексуална активност, мъжете също трябва да имат същия избор“.

Шансовете тази секс лента да помогне на Иткис да бъде избран в Конгреса изглеждат малки, но клипчето със сигурност повиши обществения му профил. Той дори беше споменат в "Актуализация през уикенда“ на Saturday Night Live. Някои може да кажат, че това е по-добре, отколкото да бъдеш избран в Камарата на представителите, отбелязва изданието.