Владимир Сунгоркин, главен редактор на прокремълския вестник "Комсомолская правда", почина внезапно на 68-годишна възраст, се казва в официално съобщение на вестника. Причината за смъртта не е официално обявена.

Трагедията се случва в Приморския край по време на пътуване за събиране на материали за книга.

Причината за смъртта не е съобщена официално, но близък до него източник твърди, че може да става дума за "инсулт", съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Владимир Сунгоркин започва кариерата си през 1976 г. като кореспондент на вестник "Комсомолская правда". От 1981 г. е кореспондент на "Советская Россия". През 1985 г. се завръща в "Комсомолская правда".

През март тази година, непосредствено след нахлуването на Русия в Украйна, журналистът Владимир Сунгоркин е замесен в медиен скандал. Вестник "Комсомолская правда" публикува статия, в която цитира Министерството на отбраната на Москва, според което до този момент в Украйна са загинали 9861 руски военнослужещи. По-късно статията бе премахната от уебсайта, отбелязва BBC. В статията бе посочено още, че броят на ранените войници е 16 153. Няколко минути по-късно тази част от статията изчезна от страницата, а редакторът Владимир Сунгоркин заяви, че информацията е резултат от хакерска атака.