Експерт установи оптималното време за сутрешно пиене на кафе. Много хора на практика живеят на кофеин и често можете да видите хора, които посягат към чашата, за да започнат деня си или да се преборят с налягащата следобедна дрямка.

The Daily Express пише, че пиенето на кафе веднага след събуждане може да не е най-добрата идея.

Рекс Изап, главен изпълнителен директор на Happy Beds, съветва да не пиете кафе в рамките на първия час след събуждане и предлага да изчакате точно до 8:33 сутринта, за да отпиете първата си глътка.

"Когато става дума за идеалното време за първото ви кафе, ние сме склонни да посягаме към кафеварката веднага щом се събудим. Въпреки това, в идеалния случай трябва да изчакаме един час след събуждане, за да усетим ползата“, казва Исап.

Според него всичко е в хормоните, които тялото ни произвежда.

"Когато се събудим, нивата на кортизола са на своя връх. Кортизолът, който често се свързва със стреса, повишава нивата на бдителност. Така че консумацията на кофеин във време, когато нивата на кортизол вече са високи, може да работи срещу това или дори да помогне за развитието на толерантност към кофеина“, обясни експертът.

Отбелязва се, че за да определят идеалното време за първата чаша кафе, те са взели за основа населението на Великобритания, където средностатистическият човек става в 7:33.