Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е сигурен, че руските войски ще си върнат контролат над градовете в Харковска област. Това заяви той в аудиозапис, публикуван в канала му в Телеграм, предава ТАСС.

В събота официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че за постигане на поставените цели на "специалната военна операция“ в Донбас е взето решение за прегрупиране на руските войски, разположени в Балаклея и Изюм, към други региони, за да се увеличи натискът на Донецкото направление.

"Министерството на отбраната [на Руската федерация] изясни ситуацията, поради която те напуснаха градовете Изюм, Купянск, Балаклея. Това беше принудителна мярка поради военна стратегия, за да се [избегнат] човешки жертви. Това не означава абсолютно нищо. Аз, Рамзан Кадиров, официално ви заявявам, че всички тези градове ще бъдат върнати обратно. Нашите хора вече са там - момчета, специално обучени за тази работа. Още 10 хиляди бойци са готови да тръгнат. И в близко бъдеще ще стигнем до Одеса и ще видите конкретни резултати“, заяви Кадиров.

Той също така отбеляза, че в бъдеще възнамерява да се обърне към ръководството на руското министерство на отбраната и да разкаже своята визия за ситуацията. "Ако днес или утре не бъде направена промяна в стратегията за провеждане на специалната военна операция, ще трябва да се свържа с ръководството на Министерството на отбраната и ръководството на страната, за да им обясня ситуацията, която съществува на място. .. Ситуацията е много интересна. <...> Това, че дадохме няколко града и села, това има предимства. Ние, без да го афишираме, докарахме наши хора, те са със специална задача на място, те се намесиха, започнаха своята работа“, добави Кадиров.