Президентът на Чечения Рамзан Кадиров смята, че атаката с дрон срещу Кремъл не трябва да променя сценария на планирания ход на войната и ще има "възмездие". Той изрази това мнение в канала си в Telegram, цитират от ТАСС.

Кадиров отбелязва, че една от задачите на съвременна Русия и нейните съюзници е възстановяването на световните правосъдни институции. Според него те отново трябва да станат безпристрастни и независими. Ръководителят на Чечения изрази увереност, че това непременно ще се случи и тогава ще свърши "еднополярността и кукловодството на цели държави", във връзка с което ще има пълноценно искане от всеки участник, извършител и организатор на нападение.

"Затова една провокация днес не трябва и няма да промени сценария на планирания ход на специалната военна операция. Да, това е атака срещу президента, а следователно и срещу държавата и в резултат на това срещу целия народ на Руската федерация. Но това не трябва да засяга нашите планирани планове и интереси. И, разбира се, ще има възмездие", пише Кадиров. Той добавя, че ще бъде "хирургически и подобно на ювелир точен".