Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров възнамерява да кандидатства в Руската книга на рекордите, а след това и в Книгата на Гинес, за да регистрира рекорд по брой наложени срещу него санкции, предава ТАСС.

"Общо 15 директни ограничения бяха наложени срещу мен, 10 срещу членове на семейството ми, 28 срещу мои сътрудници и съмишленици, 9 срещу организации, 4 срещу коне и 4 срещу акаунти в Instagram. <...> Първо, ще кандидатствам в Книгата на рекордите на Русия.Тя все пак ми е по-близка и любима.А после, за да усетят чуждите политици, че не напразно са измисляли ограничения 11 години, ще кандидатствам и в Книгата на рекордите на Гинес“, написа Кадиров в канала си в Телеграм.

Той отбеляза, че дори беларуският президент Александър Лукашенко и сирийският лидер Башар Асад не могат да се похвалят с такъв брой. "Изпреварих дори севернокорейския лидер, а за него се правят холивудски филми. <...> Между другото, може би Холивуд ще иска да направи филм за ужасния Рамзан Кадиров? Готови ли сте да изиграете главна роля“, добави ръководителят на Чечня.