Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че не разбира защо всички се притесняват от изявленията на Киев за подготовка за контранастъпление, тъй като такова би било "от полза за Русия във всяко отношение", съобщава Газета.ру, като се позовава на негово съобщение в Telegram. 

"Лично аз съм "за“, ако направят това. За успешна контраофанзива те се нуждаят от големи ресурси, загубите за нападищите са неизбежни. В същото време нашите позиции са печеливши, укрепени“, написа Кадиров в своя канал.

Според него бойната тактика на руските военни е усъвършенствана, благодарение на отбранителната позиция те ще могат да използват по-малко ресурси, докато техниките и маневрите на украинската армия са предвидими.

Кадиров изрази мнение, че "контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна ще бъде от полза на Русия във всички отношения".

"Е, като черешка на тортата - трофеи, образци на чуждо оборудване, тълпи от пленници, които, както винаги, пред камерите се оказват военни готвачи или електротехници“, добави лидерът на Чеченските република.