По време на последния тест, в нощта на четвъртък срещу петък местно време, Северна Корея изстреля няколко вероятно балистични ракети наведнъж към Японско море. Това съобщи японската брегова охрана.

Според бреговата охрана ракетите вече са паднали, но по-точна официална информация за мястото на падането към момента не се дава. Японските гвардейци призовават корабите в региона да не се доближават до тях, ако бъдат открити фрагменти от ракети, а незабавно да се свържат с властите.

В същото време, според правителствени източници на телевизионния канал NHK и източници в Министерството на отбраната, КНДР е изстреляла няколко балистични ракети наведнъж - всички те са паднали извън изключителната икономическа зона на Япония в морето. Няма съобщения за щети в резултат на изстрелването на севернокорейските ракети.

Работна група към кабинета на японския премиер Фумио Кишида в момента събира и анализира информация, свързана с това ново изстрелване на севернокорейски ракети. Министерството на отбраната на Япония от своя страна също събира съответна информация. Японското военно ведомство все още не е предоставило официални данни за обсега на ракетите и максималната височина на полета им.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ