Пожар е избухнал в завод "Авангард" в Москва. Заводът е част от акционерното дружество "Алмаз-Антей Аерокосмически отбранителен концерн" и е единственият руски завод за боеприпаси за С-300, пише РБК-Украйна, като се позовава на Telegram канала ASTRA.

По предварителни данни огънят е обхванал площ от 50 квадратни метра. Засега не е ясно каква е причината за пожара и дали има пострадали. 

Московският машиностроителен завод "Авангард" е част от акционерното дружество "Авиокосмически отбранителен концерн Алмаз-Антей", специализиран в проектиране и производство на комплекси за противовъздушна и противоракетна отбрана, той произвежда боеприпаси за зенитно-ракетни системи С-300 и С-400.

На сайта на завода се посочва, че предприятието е единственото в Русия, което произвежда тези ракети. По данни от 2017 г. в завода са работили 2,5 хиляди работници.

По-рано е съобщено, че голям пожар е избухнал в цеха на машиностроителния завод "Уралмаш" в Екатеринбург, Русия. Огънят се е разпространил на площ от няколко хиляди квадратни метра.