Италиански фотограф обвини Жерар Депардийо, че го е нападнал в центъра на Рим, след като е снимал френския актьор и партньорката му в известен ресторант, съобщава вестник Il Messaggero.

79-годишният Рино Барилари е разказал пред италианската медия, че е отишъл в известно заведение на "Виа Венето", когато е чул, че Депардийо обядва там.

Барилари започнал да прави снимки, преди да се оттегли на улицата отвън, след като антуражът на Депардийо многократно го помолил да напусне.

Партньорката на актьора, Магда Ваврусова, го последвала, за да се разправя с него, разказва Барилари, като скоро след това Депардийо се втурнал навън и го ударил три пъти, вследствие на което той получил порезна рана на главата, която се нуждаела от медицинска помощ.

"Съобщих за Депардийо, който е хулиган (в полицията). Той не може да повярва, но няма да му се размине", заявява Барилари пред вестник Il Messaggero.

От полицията са съобщили, че разследват инцидента.

Разказът на Барилари се различава значително от този на Депардийо и Ваврусова, които твърдят, че той ги е блъскал.

"Фотографът ме бутна, като докосна с ръка торса и гърдите ми", е казала Ваврусова в изявление, изпратено от адвоката ѝ Делфин Мейе, като е добавила, че също е съобщила на Барилари в полицията.

"Изправен пред насилието, на създалата се ситуация, Жерар Депардийо, който се намеси между папараците и партньора си, падна и се подхлъзна върху него", се посочва в изявлението.

В интервю за вестник la Repubblica Депардийо е обвинил Барилари за инцидента.

"Той започна да се бута, буташе и Магда и ... Напълно загубих равновесие и паднах", е заявил той.

Джани Риота, известен италиански журналист, който е станал свидетел на пререканието, оспорва версията на Депардийо за събитията.

"Това е абсолютна лъжа. Той блъсна Барилари", посочва Риота пред Reuters и добавя, че е дал на полицията показания, в които описва как Депардийо е нападнал фотографа.

"С изненадваща ловкост видях как Депардийо се втурна от ресторанта към фотографа и след това го удари", добавяйки, че след нападението Барилари е "кървял обилно".

Депардийо, една от най-големите френски филмови звезди, е в центъра на все повече скандали през последните години, включително многобройни обвинения в сексуално посегателство, които опетниха творчеството му.

През октомври той ще бъде изправен пред съда в Париж за предполагаеми сексуални посегателства срещу две жени по време на снимки на филм през 2021 г. Той отрича да е извършил каквото и да било нарушение.