Испанските служби не са забелязали признаци зад изпращането на пакети с експлозиви да стоят руски разузнавателни служби или някаква друга организирана група, съобщава медията Sexta.

В момента полицията установява връзка между инцидентите. На четири от шестте колета подписите съвпадат, "което може да означава, че са на един и същ автор, но са възможни всички сценарии и нито една хипотеза не е изключена", съобщава медията.

През последните няколко дни предмети с експлозиви бяха изпратени до украинското посолство в Мадрид, оръжейната компания Instalaza, Министерството на отбраната в Мадрид и до военновъздушната база Торехон де Ардос. Бе съобщено също, че на 24 ноември испанската полиция е прихванала плик, вероятно с "пиротехническо вещество", който е бил адресиран до премиера Педро Санчес.

По-късно в посолството на САЩ в Мадрид бе открит друг, вече шести поред в Испания, колет, вероятно съдържащ експлозиви. Сапьорите от специалния отряд Tedax и други полицейски части се придвижиха на място. По-късно колетът бе детониран.

Руското посолство в Испания, коментирайки ситуацията, заяви, че осъжда всякакви заплахи и терористични актове.