Иран заплаши Израел с по-голям удар, ако "израелските власти отмъстят след масираната атака от 13 април". Техеран заяви, че Иран е отговорил само на израелската атака срещу комплекса на посолството в сирийската столица Дамаск на 1 април, прадават Sky News и CNN.

"Ислямска република Иран няма да се поколебае да упражни своето неотменимо право на самоотбрана, когато е необходимо. Ако израелският режим отново извърши военна агресия, отговорът на Иран несъмнено ще бъде по-силен и по-решителен", цитира CNN думите на посланика и постоянния представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани.

Според държавните медии началникът на щаба на въоръжените сили на Иран е заявил, че всяко израелско отмъщение ще бъде посрещнато с по-голяма атака, отколкото снощи, допълва Sky News.

Tasnim съобщи, че генерал Мохамед Багери също така е предупредил САЩ, че базите им ще бъдат атакувани, ако Вашингтон подкрепи Израел в какъвто и да е вид ответна атака.

"Нашият отговор ще бъде много по-голям от военните действия тази вечер, ако Израел предприеме ответни действия срещу Иран", е заявил той.

Командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Хосейн Салами също предупреди, че Техеран ще отвърне на всяка израелска атака срещу неговите интереси, служители или граждани.