Спасителната операция на мястото на железопътна катастрофа в Източна Индия е приключила и се работи по възстановяване на движението. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на държавната компания "Индийски железници" Амитабх Шарма, цитира информационната агенция ANI.

Според данните смъртта на 238 души вече е официално потвърдена. Ранените са над 600.

Генералният инспектор на Националните сили за реагиране при бедствия Нарендра Сингх Бундела е заявил пред репортери, че работата на мястото на инцидента може да приключи до вечерта. "Надяваме се довечера да успеем да завършим разчистването“. Бундела също е съобщил за 238 загинали, но според него около 900 души са ранени.

"Спасителната операция е завършена и възстановителните работи са започнали. Ще проучим щателно този инцидент и ще гарантираме, че подобни инциденти няма да се случват в бъдеще", е заявил министърът на транспорта Ашвини Вайшнау.

Дхармендра Прадхан, министър на развитието на човешките ресурси на Индия, който е прекъснал посещението си в Колката, за да стигне до мястото на инцидента и е направил преглед на ситуацията е заявил, че "това е нещастен инцидент, случи се поради някои технически причини, разпоредено е разследване от железниците. Премиерът Нарендра Моди също е пристигнал на мястото на инцидента.