Най-богатият човек на света Илон Мъск нападна колегата си милиардер Джордж Сорос, че "мрази човечеството“. До такъв извод стигна собственикът на Twitter в серия публикции в собствената си социална мрежа, пише Business Insider.

Първо Мъск написа, че Сорос му напомня за Магнито, злодея от вселената на X-Men, който призовава мутантите да унищожават хората. Един коментатор предположи, че Сорос всъщност иска да прави добро, но американците все още го смятат за лош, защото не са съгласни с политическите му предпочитания.

"Мислиш, че има добри намерения. Но не. Той иска да унищожи самата тъкан на цивилизацията. Сорос мрази човечеството“, отговори Мъск.

Преди ден в социалните мрежи се разпространи слух, че 92-годишният Джордж Сорос е починал в резултат на инфаркт. Впоследствие самият Сорос излезе с опровержение, заявявайки, че е "жив и здрав“.

Магнито е мутант в Marvel Comics, който притежава свръхчовешката способност да генерира и контролира магнитни полета. Магнито е оцелял от Холокоста, чиято дъга в комиксите го отведе от ясно очертан злодей, к news pic 2
©
ойто вярваше, че хората и мутанти не могат да съществуват заедно, до антигерой, който се съюзи с X-Men.

Туитовете на главния изпълнителен директор на Tesla дойдоха часове след като беше разкрито, че фондът на Сорос е изхвърлил целия си дял в акциите на Tesla през първото тримесечие на тази година, според декларация 13F, публикувана в петък.

Фондът на Soros Fund Management притежаваше около 132 000 акции на Tesla в края на годината и ги продаде всичките през първото тримесечие, тъй като акциите му нараснаха с 68% от януари до март.