Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск разкри подробности за нови функции на платформата, включително добавяне на обаждания и криптирани съобщения, пише Reuters.

Миналата година Мъск анонсира Twitter 2.0 The Everything App, което според него ще има функции като криптирани директни съобщения (DMs), туитове в дълга форма и плащания.

"Очаквайте скоро гласов и видео чат от вашия оператор към всеки в тази платформа, така че можете да говорите с хора навсякъде по света, без да им давате телефонния си номер“, заяви Мъск в туит във вторник.

Функцията за повикване в Twitter ще приведе платформата за микроблогинг в съответствие с приложенията за социални медии на Meta, Facebook и Instagram, които имат подобни функции.

Мъск заяви, че версия на криптирани директни съобщения ще бъде достъпна в Twitter от сряда, но не каза дали разговорите ще бъдат криптирани.

Тази седмица Twitter обяви, че ще започне процес на прочистване чрез премахване и архивиране на акаунти, които са били неактивни от няколко години.