Американският бизнесмен, собственик на Twitter Илон Мъск отказа да изтрие публикацията на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в социалната мрежа след оплакване от един от потребителите, предава ТАСС.

Потребител на Twitter привлече вниманието към публикация, направена в събота, обясняваща защо никой не се нуждае от Украйна. "Всички новини са пропаганда до известна степен. Оставете хората да вземат свои собствени решения", казва Мъск в отговор на призива да се вземат мерки срещу Медведев.

"Тази платформа нито ще популяризира, нито ще ограничи техните (на руските правителствени агенции) акаунти, но ние бързо ще спрем опитите за измама на системата“, написа той по-късно.

През април миналата година Twitter обяви, че вече няма да предлага на потребителите на социалната мрежа публикации от акаунти, свързани с властите на държави, за които се твърди, че ограничават достъпа до "отворения интернет“. Тогава представител на компанията отбеляза, че на първо място тази мярка ще засегне руското правителство и ще засегне повече от 300 акаунта.