Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са напреднали по линията Купянск-Кременная на фона на продължаващите военни действия. Геолокационни кадри показват, че военните на Киев са си върнали някои позиции в северната част на Синковка, североизточно от Купянск, се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

В същото време допълнителни геолокационни кадри показват, че руските войски са напреднали близо до Терной. Според някои доклади руснаците напредват в този район, а украинските войски ги контраатакуват.

Като цяло, по данни на института, в района на Купянск се водят позиционни боеве близо до селищата Синковка и Ивановка, а в района на Кременная - близо до Терной и Ямполовка, както и Белогоровка.

Освен това, според ISW, руснаците наскоро са извършили малка офанзива в района на Бахмут на фона на продължаващи позиционни битки. Геолокационни кадри показват, че руснаците са постигнали малък напредък североизточно от едно от предградията на Часов Яр.