Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) провеждат контраатаки в района на Харков и не позволяват на руските военни да навлязат дълбоко в региона. В същото време руснаците продължават да оказва натиск в района на Купянск, както и на Часов Яр и западно от Авдеевка. Това се посочва в последния доклад на Института за изследване на войната (ISW).

На 25 май сраженията са продължили край Липци (северно от Харков), но не са потвърдени промени на фронтовата линия в района.

Руските военни кореспонденти твърдят, че руските сили са се оттеглили от неопределени позиции край Липи и че според съобщенията ВСУ в района са изтласкали руските войски обратно към Лукянци.

От Генералния щаб на ВСУ съобщават, че руснаците са продължили настъплението си край Липци и Нескучне (източно от Липци), а руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са отблъснали украинските контраатаки край Глубокое (северно от Липи).

Руски блогър твърди, че за руските войски е било трудно да напредват заради низините северно от Липци, които не осигуряват достатъчно прикритие на позициите на ВСУ на юг.

Офицер от украинското разузнаване, действащ в Харковска област, е заявил, че руските войски щурмуват към Липци с голям брой пехота и са подкрепени от широко планирани бомбардировки.

На 25 май сраженията продължават край и в района на Волчанск, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руски военен кореспондент съобщава, че руските войски са напреднали със 150 метра близо до Волчанския медицински колеж в центъра на Волчанск и с 300 метра навътре в града близо до Тихой, въпреки че ISW не намира визуално потвърждение на това твърдение.

Руските военни продължават да настъпват край Старица (западно от Волчанск), Волчанск и Тихой.

Руското министерство на отбраната заяви, че руските войски са отблъснали украински контраатаки край Волчанск.

Руски блогъри твърдят, че руските войски са унищожили още един мост над река Волчя край Тихой, а ВСУ изгражда понтонни мостове над река Волчя в посока към Волчанск.

На 25 май се съобщава, че руските войски напредват югоизточно от Купянск, като продължават настъплението си по линията Купянск - Сватово - Кременная.

На 24 май Генералният щаб на ВСУ признава, че Русия е постигнала неопределен частичен успех край Петропавловка (източно от Купянск) и Ивановка (югоизточно от Купянск).

На 25 май руски източници твърдят, че части на руската 47-а бронетанкова дивизия са превзели Ивановка, въпреки че ISW не намира потвърждение на това твърдение.

Руски военни кореспонденти заявяват, че руските войски са напреднали на 1 км южно от Берестово (югоизточно от Купянск) и че контролират до 70 % от Берестово.

Руски блогър съобщава, че руските войски са напреднали с 800 метра близо до Макиевка (югозападно от Кременная) и се предполага, че са завзели част от пътя близо до Торское (западно от Кременная).

Руските войски са продължили настъплението си край Синкивка, край Кисловка, Новоселовка, Стелмаховка, край Новогоровка, Дружелюбовка, Невски, край Терни, Ямполевка, Торское, край Серебрянското горско стопанство и Белогоровка.

Генералният щаб на ВСУ съобщава, че руските войски провеждат настъпателни операции в Северското направление в района на Вемка (южно от Северское), както и край Верхнекаменское и Спорное.

На 25 май руските войски продължават настъплението си в района на Часов Яр, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в този район.

Руските войски провеждат настъпателни операции северно от Часов Яр в района на Калиновка, в източната част на Часов Яр в района на кварталите "Канал" и "Нов", на изток от града в района на Иванивское, както и в района на Клещеевка и Андреевка и в района на Шуми.

Руските военни кореспонденти твърдят, че руските войски са постигнали известен успех край Клещеевка и се опитват да влязат в квартал "Канал" от юг.

На 25 май руските войски продължават настъплението си западно от Авдеевка, но няма потвърдени руски настъпателни действия в района.

Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са превзели Архангелское, въпреки че по оценка на ISW руските войски са превзели селището още на 4 май.

Руски източник твърди, че руските войски изглежда са напреднали с 350 метра до езерата северно от Очеретино (северозападно от Авдеевка), но ISW не намира потвърждение на това твърдение.

На 24 май Генералният щаб на ВСУ информира, че руските сили са постигнали неуточнени успехи на изток от Евгеньевка (северозападно от Авдеевка).

Руски източници твърдят, че руските сили са прочистили Нетальово (югозападно от Авдеевка) и Уманск (западно от Авдеевка)

Руските войски са продължили офанзивата в районите на Калиново, Новоалександровка, Очеретино, Соловьово, Сокол, Новопокровское, Новоселовка първа, край Уманское и Яснобродка, край Невелское и Нетальово.

Генералният щаб на ВСУ съобщи, че руският наземен обстрел на направление Покровски (Авдеевка) се е утроил на 25 май в сравнение с 24 май.

Наскоро руските войски напреднаха западно от град Донецк. Публикуваните на 24 май геолокационни кадри показват, че руските военни са напреднали в пределите на Красногоровка (западно от град Донецк).

Руските военни кореспонденти твърдят, че руските сили изглежда са напреднали и в близост до Парасковеевка, до централната болница в източната част на Красногоровка и на 1,5 км южно от Константиновка, но ISW не намира потвърждение на тези руски твърдения.

Руските войски продължават настъпателните си действия в района на Красногоровка и Георгиевка, Константиновка, Парасковеевка, Новомихайловка и край Владимировка.

Продължават позиционните боеве в участъка на административната граница между Донецка и Запорожка област край Старомайорское.

Според съобщенията на 25 май руските войски са продължили настъплението си в западната част на Запорожка област край Работино и Новоандреевка и северозападно от Вербовое.

На 25 май Генералният щаб на ВСУ съобщава, че руските войски са провели няколко неуспешни щурма на източния бряг на Херсонска област, включително край Кринки.

Украински източник опроверга неотдавнашните твърдения, че ВСУ са се оттеглили от Кринки.