Руските войски настъпват в района на Ивановское и са само на около 500 метра от град Часов Яр (западно от Бахмут). Освен това са напреднали към Бердичи (северозападно от Авдеевка) и в Орловка (западно от Авдеевка). Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава РБК-Украйна.

В Донецка област позиционните боеве продължават североизточно от Бахмут в района Веселое; северозападно от Бахмут в района на Богдановка; западно от Бахмут в района на Ивановское; югозападно от Бахмут в района на Клещеевка и Андреевка; южно от Бахмут в района на Шумов и Пивден.

Руски военен блогър докладва, че части на 98-а въздушнодесантна дивизия (ВДВ) напредват в района на Ивановское и са на 500 метра от границите на град Часов Яр (западно от Бахмут). Те са настъпили и западно от Авдеевка на фона на продължаващи окопни боеве в района.

Геолокационно видео, публикувано на 27 март, показва, че руснаците са навлезли в Бердичи (северозападно от Авдеевка) и Орловка (западно от Авдеевка).

Руски блогъри твърдят още, че силите на Москва са влезли в Семеновка (северозападно от Авдеевка) и атакуват украински позиции в селото, но военните на Киев активно контраатакуват в района.

Позиционните битки продължават също северозападно от Авдеевка в района на Бердичи и Семеновка;западно от Авдеевка в района на Орловка, Тоненкое и Уманское; югозападно от Авдеевка в района на Водяное, Невелское и Первомайское.