Руските сили се опитват – неуспешно, да напреднат по линията Купянск-Сватово-Кременная. Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) докладва за отблъскване на руски атаки край Купянск и Синковка. Освен това активни боеве се водят край Бахмут, Авдеевка и на границата между Донецка и Запорожка област. В Херсонска област също продължават позиционните боеве в района на Кринки на левия бряг на река Днепър. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В Запорожка област е регистрирано слабо настъпление на руските войски на фона на продължаващите позиционни боеве в района. Геолокационни кадри, публикувани на 17 март, показват, че руските войски са постигнали малък напредък източно от Луговское, североизточно от Работино. Позиционните боеве продължават край Работино, Вербовое и Мирное.

Според украинския военен наблюдател Константин Машовец в Днепърската групировка войски са участвали подразделения на 58-ма общовойскова армия от Южния военен окръг, както и 7-ма и 76-та въздушнодесантни дивизии. Той също така заяви, че Днепърската групировка войски се състои от две отделни мотострелкови бригади и бригадни тактически групи от войскови части, до 19 мотострелкови и въздушнодесантни полка и най-малко 18 батальона и части от различни видове.

Също така на Запорожското направление продължават да действат подразделения на руския 291-ви гвардейски мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-ма мотострелкова бригада) и 38-ма гвардейска мотострелкова бригада (35-та мотострелкова бригада, Северен военен окръг). Подразделения на руския 70-ти гвардейски мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия) също продължават да действат край Работино.