Руските войски настъпват близо до укреплението източно от Тернов и край Бахмут. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава РБК-Украйна.

На 26 март украинските и руските сили са постигнали малък напредък по линията Купянск-Кременная на фона на продължаващите боеве. Според геолокационни кадри, публикувани на 24 март, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са възстановили ограничени позиции в северната част на Синковка (североизточно от Купянск).

Руските войски са напреднали на изток от Тернов (западно от Кременная). Водят се позиционни боеве североизточно от Купянск близо до Синковка; югоизточно от Купянск близо до Ивановка; западно от Кременная при Тернов и Ямполевка; южно от Кременная близо до Белогоровка.

Руснаците са постигнали и незначителен напредък близо до Бахмут на фона на продължаващите позиционни боеве. Записаните геолокационни данни, публикувани на 24 март, потвърждават, че руските войски се придвижват североизточно от Канал, разположен в източното предградие на Временни Яр.

Позиционните битки продължават в различни посоки от Бахмут: северозападно от града в района на Богдановка; на запад и югозапад от Бахмут близо до Ивановское и Клещеевка; южно от Бахмут близо до Ню Йорк.